Planeteers.ro - Birou Arhitectura Brasov si Design Interior

Atenție Cutremur! Imobilul în care locuiești este vulnerabil?

Atenție Cutremur! - Imobilul în care locuiești este vulnerabil?

Cutremurele sunt cauzate de eliberarea presiunii din interiorul crustei Pământului, în urma mișcării plăcilor tectonice. Puterea unui cutremur se măsoară pe scara Richter folosind un instrument numit "seismometru". Energia cutremurului este eliberată în valuri seismice. Aceste valuri se simt cel mai puternic la epicentru, devenind mai puțin puternice pe măsură ce se deplasează mai departe. Cele mai grave daune cauzate de un cutremur vor avea loc în apropierea epicentrului.

După cum știm, efectele unui cutremur pot fi devastatoare, mai ales în orasele unde găsim numeroase clădiri vechi, nereabilitate structural, clădiri cu bulina roșie sau clădiri care au fost construite făcându‐se rabat de la normele actuale de construcție (conforme cu normativul P100).

Noi, Planeteers architects, considerăm că aceste lucruri trebuie tratate foarte serios de către autorități, însă și de către beneficiarii care își construiesc sau își consolidează imobilele. De aceea va stăm mereu la dispoziție cu o gamă variată de servicii, pentru a construi corect și coerent.

Mai jos regăsiți un articol foarte interesant al celor de la DOR (decât o revistă), care ne explică ce înseamnă un ’’Cutremur în orasul vulnerabil’’

Un cutremur de 7,5 magnitudine va lovi cu siguranță Bucureștiul și alte orașe din România. Poate să se întâmple oricând și n‐avem cum să‐l prevenim. Dar nici nu facem tot putem ca să‐i atenuăm urmările. Cutremurul va veni fără niciun avertisment. Pisicile și câinii nu se vor agita. Izvoarele nu vor bolborosi. Nici calculele celor câtorva pasionați care cred că îl pot prevedea nu vor arăta că se apropie. continua articolul aici.