Planeteers.ro - Birou Arhitectura Brasov si Design Interior

Despre

Noi suntem Planeteers Architects,
birou de arhitectura si design interior din Brasov si Bucuresti.

O echipa tanara prin varsta, dar matura prin experienta, atat pe piata de arhitectura nationala cat si pe cea internationala, care isi propune sa arate ca se poate practica arhitectura la nivel european in Romania.

Suntem specializati in arhitectura de inalta calitate, design interior si consultanta in constructii, iar ceea ce oferim este o paleta larga de servicii inovatoare si imaginative care aduc valoare proiectelor clientilor nostri.

Scop si Viziune

Scopul nostru, Planeteers Architects este de a dezvolta o arhitectura care afecteaza in mod pozitiv societatea, din punct de vedere arhitectural, ecologic si social.

Filosofia noastra in design este aceea de a evita procesele liniare de dezvoltare si de a creea ecosisteme arhitecturale, ce raspund nu numai nevoilor curente dar si celor viitoare.

Astfel, garantam solutii practice, durabile si eficiente din punct de vedere al costurilor, conforme cerintelor pietei de arhitectura nationala si internationala.

Metoda de lucru Planeteers.ro

Metoda de lucru

Abordarea noastra este simpla si eficienta. Fiecare proiect pe care il lucram este o creatie arhitecturala deosebita, de inalta calitate, sustinuta de o filosofie clara a designului. Increderea si intelegerea sunt esentiale pentru succesul unui proiect. Noi investim timp si resurse pentru a construi relatii bune cu clientii nostri si ii ajutam să navigheze complexul proces de proiectare; numai asa putem sa le oferim la final viziunea initiala a proiectului.

Succesul nostru se datoreaza unui proces de proiectare foarte riguros, care ne asigura ca timpul, bugetul si asteptarile clientilor sunt gestionate eficient. De la etapa preliminara si pana la darea in folosinta a constructiei, implementam cele mai avansate standarde de proiectare si management al constructiilor -BIM (Building Information Model).

Planeteers Architects este una dintre putinele companii de arhitectura si design din Romania ce ofera servicii BIM conforme BS Level 2.

Sustenabilitate si responsabilitate sociala.

Suntem responsabili pentru toate actiunile noastre; fata de mediu, fata de societate, fata de clientii nostri, fata de angajatii si familiile noastre.

Sustenabilitatea este una din principalele noastre preocupari. Cautam echilibrul intre orase si natura si consideram ca acest obiectiv face parte din responsabilitatea noastra colectiva. Designul si inovarea vor fi cruciale pentru dezvoltarea durabila ale viitoarelor comunitati si orase. Cu designul potrivit, sustenabilitatea poate fi obtinuta prin simpla utilizare a bunului simt. Tocmai de aceea, deseori, rezultatele cele mai bune nu sunt altceva decat solutii simple pentru provocari complexe.

Misiunea noastra se intinde dincolo de performanța energetica. Noi suntem direct preocupati de intregul ciclu de viata al cladirii si vrem sa aducem un standard ridicat de calitate si confort, prin cladiri mai eficiente si mai inteligente.

Ne straduim continuu pentru concepte integrate si inteligente, proiectand locuinte pasive atestate ‐ Passive House Institute Darmstadt si implementam la cerere solutii de audit energetic al cladirilor ce ne permit să vizualizam performanta acestora. In biroul Planeteers Architects am introdus si continuam sa introducem cele mai noi strategii de sustenabilitate. Un bun exemplu ar fi Planul de actiune pentru mediu, acesta fiind vital pentru reducerea consumului de energie si gestionare procesului de reciclare a deseurilor.

Suntem determinati sa micsoram impactul societatii asupra mediului, motiv pentru care am creat Asociatia Planeteers. Aceasta se va ocupa exclusiv cu promovarea dezvoltarii durabile si a incluziunii sociale, printr-o serie de evenimente si expozitii derulate in colaborare cu sponsori privati si cu comunitatea locala.

Fii si tu un Planeteer

Excursii de studiu

In fiecare an, intreaga echipa Planeteers Architects porneste in cautare de inspiratie arhitecturala peste hotare. Aventurile noastre de explorare socio-culturala ne aduc in orase unde arhitecura si evenimentele de arhitectura sunt in prim plan.

De-a lungul anilor am vizitat Londra, Venetia, Amsterdam, Munchen, Utrecht, Brighton, Valencia, Manchester si am luat parte la cele mai importante conferinte si targuri de arhitectura din lume. Am participat la Bienala de arhitectura din Venetia, London Build Expo, ArchiBau Munchen, EcoBuild Londra, Targul international de mobilier din Milano, London Design Festival, Long Night of Architecture Munchen, Open House London si multe altele.

De la Otto Frei la Wolf de Prix in Munchen, de la Sir Norman Foster in Londra, la City of Arts and Sciences din Valencia, exploram, analizam, si intodeauna ne intoarcem cu inspiratie si idei noi.

Devino un Planeteer

  • Arhitect / Arhitect Junior / Desenator Tehnic

    Planeteers Architects cauta in permanenta colegi talentati, motivati si open minded, care sa se alature echipei. Arhitectii cu experienta sau arhitectii juniori sunt bineveniti sa ne trimita cv-ul si portofoliul in format electronic la adresa office@planeteers.ro
    ( daca fisierele sunt mai mari de 10 Mb, va rugam sa le trimiteți ca link).