Planeteers.ro - Birou Arhitectura Brasov si Design Interior

De ce este importanta eficiența energetică?

De ce este importanta eficiența energetică?

Clădirile sunt responsabile pentru cel puțin 40% din consumul de energie din majoritatea țărilor . Această cifra este în creștere rapidă, datorită boom‐ului din construcții, mai ales în țări precum China sau India.

Este esențial să acționăm acum pentru eficientizarea cladirilor; asta deoarece cladirile eficiente energetic pot aduce o contribuție majoră în combaterea încălzirii globale. Progresul poate fi realizat ușor pentru că tehnologia și cunoștințele există deja; nu trebuie decât să le punem în valoare pentru a reduce consumul de energie.

De ce este eficiența energetică importantă pentru o clădire?

Energia a devenit o problemă economică critică și prioritate pentru factorii de decizie politică. Cererile și oferta de energie nesustenabilă au implicații serioase, de la bugetele gospodăriilor, până la relațiile internaționale între state. Clădirile se află în prima linie a emisiilor de carbon, din cauza consumului ridicat de energie. Studiile au arătat, în repetate rânduri, același lucru; clădirile eficiente oferă mari oportunități de economisire a banilor, reducând totodată emisiile de gaze cu efect de seră.

Strategii pentru clădiri eficiente energetic

O anvelopa a cladirii bine izolata. Utilizarea unei cantitati de izolație adecvată pentru pereți, acoperiș și subsol/placa parter, folosirea de geamuri si usi duble sau triple glazing, pentru a minimiza pierderea de căldură a anvelopei cladiri.

Alegeți sistemul de ventilație potrivit

Cladirea este etanșă si veți dori să utilizați un sistem de ventilație pentru a menține buna calitate a aerului și pentru a preveni acumularea de umiditate. Ventilatoarele cu recuperare de căldura sunt sisteme care utilizează aerul evacuat din clădire pentru a încălzi aerul admis în interior. Vara, aerul din clădire poate fi răcit de aerul care vine din exterior.

O altă soluție poate fi ventilația pasivă; acesta funcționează printr‐un sistem de ventilație natural, care utilizează forțele naturii, cum ar fi curenții de aer, pentru a circula aerul către și dinspre un spațiu interior. Acest lucru se realizează în mare măsură prin deschiderea și închiderea ferestrelor, ferestrelor de mansarda și a orificiilor acestora.

Cumpără echipamente certificate energetic clasa A+

Achizitionați sisteme performante și echipamente eficiente din punct de vedere energetic. Un computer certificat Energy Star, de exemplu, va utiliza cu 30% până la 65% mai puțină energie decât un model necertificat.

Iluminatul LED

LED‐urile sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic și consumă cu până la 90% mai puțină energie decât becurile incandescente. Deoarece LED‐urile folosesc doar o fracțiune din energia unui bec incandescent, există o scădere dramatică a costurilor de energie. De asemenea, banii și energia sunt economisiți și în costurile de întreținere și înlocuire, datorită duratei lungi de viață a LED‐urilor.

Utilizați aparate de monitorizare a energiei

Modelarea computerizată poate identifica și prioritiza oportunitățile de eficiență energetică. Monitorizați și verificați performanța sistemelor electrice. Asigurați‐vă că sistemele implementate funcționează conform proiectării, prin intermediul sistemelor de control și monitorizare‐BMS

Misiunea noastra, Planeteers architects se întinde dincolo de performanța energetică. Noi suntem direct preocupați de întregul ciclu de viață al cladirii si vrem să creem standarde ridicate de calitate și confort, construind clădiri mai eficiente si mai inteligente. De aceea recomandăm implementarea acestor principii în toate proiectele noastre.